De Lisbloem houdt taartrijke fancyfair

De Lisbloem houdt taartrijke fancyfair
Taarten op De Lisbloem. - Foto: pr

LISSE - Een taartbakwedstrijd trok volop de aandacht tijdens de populaire fancyfair op Basisschool De Lisbloem (Orion 2). Vrijdag 12 mei stonden tevens sport en spel, een koopjes- annex rommelmarkt, een rad van fortuin en een beautysalon op het schema.

LISSE – Een taartbakwedstrijd trok volop de aandacht tijdens de populaire fancyfair op Basisschool De Lisbloem (Orion 2). Vrijdag 12 mei stonden tevens sport en spel, een koopjes- annex rommelmarkt, een rad van fortuin en een beautysalon op het schema.

De start was het inleveren van de taarten voor de wedstrijd Heel De Lisbloem Bakt. Door leerlingen waren – al dan niet met hulp van (groot)ouders – creaties voortgebracht, die aan de onderwijsinstelling werden gedoneerd. Drie juffen proefden van alle 23 een stukje en jureerden. Vervolgens ontstond een rij met belangstellenden om een stuk taart te kopen. Sem Peschier, Stan in ’t Veld en Syb Duineveld werden gefeliciteerd met respectievelijk hun eerste, tweede en derde plaats.

Obstakelrun

Nieuw was de spectaculaire Obstakelrun, uitgezet met behulp van materialen uit de gymzaal en de klimrekken op het schoolplein. Het parcours ging onder een zeildoek door, over banken en door hoepels. Dit moest zo snel mogelijk worden afgelegd. Voor de koopjes- annex rommelmarkt was maandenlang ingezameld. Een lokaal was gevuld met spelletjes, puzzels, kinderspeelgoed, boeken, decoratieartikelen voor in huis, bloemen en planten. In de beautysalon konden leerlingen hun nagels laten lakken, haren laten vlechten (met of zonder haarveertjes), haren in kleur laten spuiten en/of een glittertattoo laten zetten.

Buiten kon je sjoelen, touwtrekken, eendjes vissen, blik werpen, hoepelbroek gooien en een pannawedstrijd spelen. Zeker veertig bezoekers werden verblijd met een prijs bij het rad van fortuin. De opbrengst is geheel bestemd voor De Lisbloem. Een deel wordt gebruikt voor de aanschaf van een verrijdbare zandbak voor de kleuters, minilaptops voor in de klas en materialen om de gangen op te knappen, waaraan al was begonnen. Een ander deel gaat naar een goed doel. Dit tweejaarlijkse evenement wordt georganiseerd door de ouderraad van de school en is mede mogelijk door de inzet van (groot)ouders, leerlingen, leerkrachten en donateurs.