De Spartaan krijgt bestuur whoZnext

De Spartaan krijgt bestuur whoZnext
test

LISSE - Atletiekvereniging (AV) De Spartaan krijgt een eigen bestuur bestaande uit acht jeugdleden, genaamd whoZnext. Het doel is dat zij zelfstandig evenementen voor de club organiseren, vanuit de gedachte dat ze beter dan volwassenen weten wat aanslaat bij hun leeftijdgenoten.

LISSE – Atletiekvereniging (AV) De Spartaan krijgt een eigen bestuur bestaande uit acht jeugdleden, genaamd whoZnext. Het doel is dat zij zelfstandig evenementen voor de club organiseren, vanuit de gedachte dat ze beter dan volwassenen weten wat aanslaat bij hun leeftijdgenoten.

Door de jeugd actief te betrekken, hoopt AV Spartaan deze leden langer te behouden en ze te laten kennismaken met vrijwilligerswerk. Bij een training, verzorgd door Sportservice Nederland, werd geleerd wat er komt kijken bij het organiseren van een evenement; een begroting maken, voor public relations (pr) zorgen, vrijwilligers en materialen regelen. Maandag 6 februari was de start. De 11-jarige Luuk Pieterse werd tijdens de eerste bijeenkomst gekozen tot voorzitter. „De evenementen die wij gaan organiseren, zijn niet de gewoonste, maar juist heel super, gek en tof”, stelt hij. Bij een brainstorm bedachten de jeugdleden wel twintig evenementen. Na een stemming werd besloten de Spartaanse Olympische Spelen op poten te zetten. Dat toernooi bestaat uit opmerkelijke onderdelen, zoals bump ball, een hindernisparcours, ultimate frisbee, een estafette met ’gekke voorwerpen’ en darts met speren (waarbij met afzetlint een dartbord op gras wordt gemaakt). De hoop is gevestigd op vijftig deelnemers. Binnenkort komen de jongeren weer bij elkaar om het plan verder uit te werken. Ook Lawn Tennisclub (LTC) Lisse en voetbalvereniging FC Lisse een whoZnext-team.

Fotoverslag