FC Lisse verguld met veiligheidsverklaring

FC Lisse verguld met veiligheidsverklaring
Leon Annokkee en Lies Spruit. - Foto: Writing4U

LISSE - Leon Annokkee, voorzitter van voetbalvereniging FC Lisse, en burgemeester Lies Spruit zetten dinsdag 31 januari hun handtekening onder een veiligheidsverklaring. Daarmee voldoet de club aan een belangrijke voorwaarde van de KNVB om in de derde divisie actief te mogen zijn.

LISSE – Leon Annokkee, voorzitter van voetbalvereniging FC Lisse, en burgemeester Lies Spruit zetten dinsdag 31 januari hun handtekening onder een veiligheidsverklaring. Daarmee voldoet de club aan een belangrijke voorwaarde van de KNVB om in de derde divisie actief te mogen zijn.

Alle verenigingen met een eerste elftal op hoog amateurniveau moeten aantonen, dat hun faciliteiten goed en veilig zijn, en voldoen aan de wet- en regelgeving. FC Lisse ontving van de voetbalbond de opdracht om de veiligheidsverklaring te realiseren. „Het gaat over brandveiligheid, hoe bouwwerken erbij staan, horeca en drank, en geluid”, aldus Annokkee. „Al deze zaken zijn onderzocht. Alleen de burgemeester kan de veiligheidsverklaring afgeven. We moeten die vóór 1 maart indienen, om toestemming te krijgen voor het nieuwe seizoen. Aan het begin van elk moet deze vernieuwd worden.” Vorig jaar kocht FC Lisse een nieuwe geluidsinstallatie, wat leidde tot minder klachten over lawaai. Ook voldoet de club aan het vereiste aantal stewards per wedstrijd. Spruit: „Er wordt goed samengewerkt; er is regelmatig overleg. Ik hoop, dat we rond de kampioenschapswedstrijd weer bij elkaar zitten.”

Accommodatie

Annokkee ging kort in op de vraag wat de stand van zaken aangaande de financiële controle is. „We hebben een betalingsafspraak met de gemeente. Die is afgerond op het moment dat er een nieuwe accommodatie is. Duidelijk moet zijn of het nieuwbouw of renovatie wordt. De gemeente is nu aan het rekenen. Ik hoop, dat men dit jaar met de cijfers komt. Als zij zijn uitgerekend, gaan wij aan het rekenen.”

Tekst: Joep Derksen