Frank Beelen ziet al voorbij jubileum

Frank Beelen ziet al voorbij jubileum
Frank Beelen, directeur en eigenaar van De Beelen Groep. - Foto: Bianca Fenne
LISSERBROEK – „Ik hoop, dat wat we in dertig jaar bereikt hebben nog een keer kunnen doen in de komende dertig.” Dat stelt Frank Beelen, directeur en eigenaar van De Beelen Groep (Gansoord 3). De officiële oprichting van zijn Frank Beelen’s Autobedrijf was op 1 februari 1987.

LISSERBROEK – „Ik hoop, dat wat we in dertig jaar bereikt hebben nog een keer kunnen doen in de komende dertig.” Dat stelt Frank Beelen, directeur en eigenaar van De Beelen Groep (Gansoord 3). De officiële oprichting van zijn Frank Beelen’s Autobedrijf was op 1 februari 1987.

Als jongen van 15 begon hij met het sleutelen aan auto’s. Jaren gingen voorbij. Beelen ontwikkelde zich en startte een merkonafhankelijk garagebedrijf aan het Turfspoor. Drie decennia later gaat het bij De Beelen Groep om een van de grootste servicecentra voor de zakelijke markt, tevens een verkooppunt van nieuwe en gebruikte auto’s.

Professioneler

„Toen ik begon, was ik monteur. Later werkplaatschef, receptionist en verkoper. Ik heb alle onderdelen van het vak gezien. Ik bepaalde altijd zelf de koers. Nu de organisatie zo groot is geworden, moeten dingen anders, professioneler geregeld worden. Persoonlijk heb ik daar wel aan moeten wennen. Gelukkig heb ik fantastische mensen om me heen, die dat in goede banen weten te leiden. Service en merkonafhankelijkheid, waar ik altijd voor heb gestaan, plus eerlijkheid, betrouwbaarheid en innovatief werken; dat zijn waarden waaraan ik nog steeds vasthoud. We richten ons voornamelijk op de zakelijke markt, maar iedereen die zich bij ons thuis voelt, is welkom.”

De bedrijfsonderdelen kennen specifieke werkzaamheden. Samen bieden die alles op het gebied van mobiliteit; verkoop, lease en verhuur van alle merken, advies in de financiële zaken daaromheen, onderhoud en reparaties. Er zijn drie Athlon Service Centers: Lisserbroek, Rotterdam, Almere. Beelen ontwikkelde dit concept jaren geleden in samenwerking met leasemaatschappij Athlon. „Komend jaar hopen we nog meer vestigingen te openen, ook in de grote steden. Zo zijn we altijd goed bereikbaar voor onze klanten.” Het mooiste aan al die dertig jaar is volgens hem: „Dat ik elke dag iets heb geleerd; vanaf de dag dat ik begon als kleine ondernemer tot op de dag van vandaag. Het zijn de werknemers en de klanten die mij de kans gaven dit leerproces te volgen. Ik zal Lisserbroek nooit verlaten. Hier ligt de basis van het bedrijf en dat blijft zo.”

Tekst: Bianca Fenne