Jubileumconferentie door ISD Bollenstreek

Jubileumconferentie door ISD Bollenstreek

LISSE - Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) Bollenstreek (Hobahostraat 92) organiseert een conferentie ter gelegenheid van het vijftienjarig bestaan. Het hoofdthema, dinsdag 30 mei tussen 19.30 en 22.15 uur, is Schulddienstverlening.

LISSE – Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) Bollenstreek (Hobahostraat 92) organiseert een conferentie ter gelegenheid van het vijftienjarig bestaan. Het hoofdthema, dinsdag 30 mei tussen 19.30 en 22.15 uur, is Schulddienstverlening.

De bijeenkomst in Congrescentum Leeuwenhorst (Langelaan 3) in Noordwijkerhout is bestemd voor college- en raadsleden van de ISD-gemeenten, ketenpartners en -relaties, maar tevens voor andere geïnteresseerden. Vooral in het kader van preventie en vroegtijdige signalering van financiële problemen spelen relaties en ketenpartners, maar ook scholen en huisartsen, een belangrijke rol.

Ontwikkelingen

Wethouder Adri de Roon, tevens voorzitter van het dagelijks bestuur van ISD Bollenstreek, houdt het welkomstwoord. Avondvoorzitter Nadja Jungmann (lector rechten, schulden en incasso aan Hogeschool Utrecht) geeft ’in vogelvlucht’ uitleg over vijftien jaar ISD Bollenstreek en ontwikkelingen op het gebied van schulddienstverlening. Ook Wilco van Dijk (bijzonder hoogleraar psychologische determinanten van economisch keuzegedrag aan Universiteit Leiden) spreekt. Hij gaat in op het keuzegedrag van mensen met schulden en mogelijkheden van dienstverlening ingericht op basis van inzichten uit de hersenwetenschap. Na de pauze, vanaf 21.15 uur, volgen een tafeldiscussie en uitwerking van tafelopdrachten. Om 21.45 uur begint de terugkoppeling en worden de eindconclusies geformuleerd. Aanmelden kan tot maandag 22 mei via www.isdbollenstreek.nl.