Jury geeft taarten en cupcakes prijs

Jury geeft taarten en cupcakes prijs
De winnaars in de categorie Taarten (van links af): Anouk van Kessel, Mijke Zwetsloot, Angela Clemens. - Foto: Bianca Fenne

LISSE - De wedstrijd Heel Lisse bakt voor Lisse leverde smaakvolle inzendingen op. De jury oordeelde zaterdag 11 februari , dat Anouk van Kessel de mooiste én lekkerste taart produceerde en Amy Witteman de beste cupcake maakte. De uitreikingen waren respectievelijk bij Choco Lodge Lisse (Blokhuis 42) en Lievelingetjes Kinderwarenhuis (Koninginneweg 4).

LISSE – De wedstrijd Heel Lisse bakt voor Lisse leverde smaakvolle inzendingen op. De jury oordeelde zaterdag 11 februari , dat Anouk van Kessel de mooiste én lekkerste taart produceerde en Amy Witteman de beste cupcake maakte. De uitreikingen waren respectievelijk bij Choco Lodge Lisse (Blokhuis 42) en Lievelingetjes Kinderwarenhuis (Koninginneweg 4).

Het populaire televisieprogramma Heel Holland Bakt van Omroep MAX inspireerde inmiddels velen tot een variant. Ook ondernemersvereniging Dorpshart Lisse haakte hierop in. Hoewel het aantal inzendingen niet heel groot was, met zes taarten en vijf cupcakes, had de driekoppige jury er een flinke taak aan. Vanessa Maagdenberg zat erin, omdat ze tijdens de feestweek tweemaal Heel Lisse Bakt won. Angela Beelen van Kunsthandel / Galerie het Grachthuisje (Kanaalstraat 39) vanwege het kunstzinnige aspect. Jan Kaak, chef-banketbakker bij Van Maanen (Blokhuis 4), doordat hij kan bogen op 48 jaar ervaring. Laatstgenoemde stelde in Choco Lodge Lisse: „Het niveau van de taarten is hoog en er zijn veel technieken gebruikt. Ze zien er fantastisch uit, maar het gaat ook om de smaak.” Flowery Valentine van Angela Clemens verdiende de derde prijs, pizza’s voor het hele gezin van New York Pizza. „De vulling is heerlijk luchtig en de hartjesversiering beantwoordt aan het Valentijn-thema.” Love is in the flower van Mijke Zwetsloot, in de vorm van een bloembol, won de tweede prijs, een high tea voor twee personen bij Barista Café Lisse (Blokhuis 20). „De originaliteit gaf de doorslag.” De eerste prijs, een kijkje in de keuken bij Bakker Van Maanen, ging naar Anouk van Kessel voor haar Sweathart. „Vooral die mooie verdeling van de lagen van de vulling en de smaak is heerlijk!”

Verpakking

Aansluitend vond de uitreiking voor de cupcakes plaats. Nessa Clemens (11) scoorde de derde prijs, een cadeaubon van De Kadohoek (Kanaalstraat 80b), met haar Bloemie. Lieke Arens (7) pakte met Stars de tweede prijs, de Mommy & Me High Tea bij Lievelingetjes Kinderwarenhuis. De eerste prijs, met twee vriendjes of vriendinnetjes een eigen pizza bakken bij New York Pizza, was voor Bestie van Amy Witteman (10). Haar cupcake was met chocolade en een groene rups versierd. Daarbij knutselde ze een verpakking, in de vorm van een oventje. Centrummanager Eva Rusman zei: „Voor zo’n eerste keer was het aantal inzendingen prima. Zonder de sneeuw en gladde wegen waren dit er ongetwijfeld meer geweest. We wilden een evenement neerzetten dat jong en oud zou aanspreken. Heel Lisse bakt voor Lisse krijgt zeker een vervolg.”

Tekst: Wilma van Velzen

Fotoverslag