Keramiek in bibliotheek

Keramiek in bibliotheek
Keramiek van Marja Heisterkamp. - Foto’s: pr

LISSE -

LISSE –

LISSE – Marja Heisterkamp exposeert tot eind juni keramiekwerk in de grote vitrine van vestiging Lisse (Koninginneweg 79A) van Bibliotheek Bollenstreek.

„Al mijn hele leven ben ik geïnteresseerd in allerlei vormen van creativiteit en vind ik het heerlijk om met mijn handen bezig te zijn”, vertelt zij. „Het kan bijvoorbeeld tekenen, haken, naaien, breien of borduren zijn. Maar ook objecten van hout, karton of klei maken. De afgelopen jaren houd ik me voornamelijk bezig met keramiek. Het werken met klei is enorm inspirerend en uitdagend. Bij een cursus in Den Haag ontdekte ik, dat met de hand vormen mij beter ligt dan draaien. Al mijn werk is met de hand opgebouwd, dus het is geen massaproductie, waardoor het veel arbeidsintensiever is. Daar staat tegenover dat de mo- gelijkheden van het opbouwen van klei met de hand haast eindeloos zijn. Het is fijn om een werkplek in de Bollenstreek en een eigen oven te hebben. De verrassing zit vaak in het combineren met niet-keramische materialen. Stoer en robuust, zo zou ik mijn keramisch werk willen kenschetsen.”