Leren zwemmen met zeemeerminstaart

Leren zwemmen met zeemeerminstaart
Zwemmen met een zeemeerminstaart. - Foto: pr

LISSE - In Sportcentrum De Waterkanten (Sportlaan 21) heeft voor het eerst de cursus Leren zwemmen als een zeemeermin plaatsgevonden. Die wordt twee keer in de maand op zaterdag van 16.00 tot 17.30 uur aangeboden.

LISSE – In Sportcentrum De Waterkanten (Sportlaan 21) heeft voor het eerst de cursus Leren zwemmen als een zeemeermin plaatsgevonden. Die wordt twee keer in de maand op zaterdag van 16.00 tot 17.30 uur aangeboden.

Meiden die in het bezit zijn van de zwemdiploma’s A en B leerden van een ervaren instructrice spelenderwijs alle technieken van het zwemmen als een zeemeermin. Volgens Ezra Soet van Sportfondsen Lisse (Sportlaan 21), die tevens toezichthoudster is, is dit ’hot’. „In elk zwembad zie je kinderen met een eigen zeemeerminstaart in het water liggen. Het is hartstikke leuk dat ze willen zwemmen als een zeemeermin, alleen is de techniek nog best moeilijk. Daarom bieden wij voor meiden die het willen leren of die hun techniek willen verbeteren deze cursus aan. In anderhalf uur leren ze om goed te zwemmen met de zeemeerminstaart.” Halverwege krijgen de deelneemsters een glaasje limonade en na afloop ontvangt iedereen het Zeemeermindiploma. Aanmelden kan via www. sportfondsenlisse.nl.