’Lion’ op doek Filmhuis Lisse

’Lion’ op doek Filmhuis Lisse
Filmposter. - Beeld: pr
LISSE – LISSE – Filmhuis Lisse vertoont dinsdag 30 mei vanaf 20.00 uur Lion (2016) in Floralis – Huis van Cultuur (Floralisplein 69). In deze 118 minuten durende Australische speelfilm (keuring: 12 jaar) van regisseur Garth Davis acteren onder anderen Lev Patel, Rooney Mara en Nicole Kidman.

LISSE –

LISSE – Filmhuis Lisse vertoont dinsdag 30 mei vanaf 20.00 uur Lion (2016) in Floralis – Huis van Cultuur (Floralisplein 69). In deze 118 minuten durende Australische speelfilm (keuring: 12 jaar) van regisseur Garth Davis acteren onder anderen Lev Patel, Rooney Mara en Nicole Kidman.

De productie is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over Saroo (Sunny Pawar / Patel), die als kind in India gescheiden werd van zijn oudere broer en daarmee zijn thuis. Als 5-jarige belandt hij per ongeluk in een trein die hem duizenden kilometers door zijn geboorteland voert; ver weg van zijn familie. De kleine jongen heeft geen idee waar hij is of waar hij vandaan komt. Na wekenlang in z’n eentje overleven in de ruige straten van Calcutta wordt de knaap opgenomen in een weeshuis en geadopteerd door het Australische gezin Brierley. Op 30-jarige leeftijd gaat het hoofdpersonage op zoek naar zijn roots en de plek waar hij zijn verleden kwijtraakte. Slechts gewapend met Google Earth en zijn vroegste jeugdherinneringen bestudeert Saroo elke avond urenlang de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, totdat hij na een jaar dat ene station denkt te herkennen. Hij reist naar India in de hoop zijn familie te vinden. Lion is de verfilming van de bestseller Mijn lange weg naar huis. De kassa gaat om 19.30 uur open. Losse bezoekers betalen 7,00 euro (op vertoon van de Senioren- of CJP-pas 6,50 euro). Plaatsen reserveren is niet mogelijk.