Lissenaar ‘wereldberoemd’ als model

Lissenaar ‘wereldberoemd’ als model

Dennis Verbaas poserend als model, het beroep waarvan hij inmiddels kan leven. (Foto's: pr)

Dennis Verbaas droomde als klein jongetje over een bestaan als profvoetballer. De 23-jarige Lisser werd een wereldburger, maar dankzij een ander beroep: model. Momenteel reist hij voor zijn werk heen en weer tussen Hong Kong en Guangzhou (China). 'Het kan ook erg zwaar zijn; je maakt soms dagen tot 18 uur, met maar een half uurtje pauze.'

Dennis Verbaas droomde als klein jongetje over een bestaan als profvoetballer. De 23-jarige Lisser werd een wereldburger, maar dankzij een ander beroep: model. Momenteel reist hij voor zijn werk heen en weer tussen Hong Kong en Guangzhou (China). ‘Het kan ook erg zwaar zijn; je maakt soms dagen tot 18 uur, met maar een half uurtje pauze.’

Op 21 oktober 2006 stond de wereld letterlijk stil voor Verbaas. Als speler van FC Lisse A1 werd hij tijdens een wedstrijd getroffen door een hartritmestoornis. De toevallig op dat moment aanwezige ambulanceverpleegkundige Frans ten Have redde zijn leven. ‘Ik heb er een litteken aan overgehouden en je ziet een kleine bobbel door mijn ICD (implanteerbare cardioverter-defibrillator, red.).

Het belemmert mij niet in mijn werk.’ Dat Verbaas bijna twee jaar geleden modellenwerk ging doen, kwam door zijn schoonzus, die hem via internet opgaf bij een modellenbureau. ‘Toen ik mijn eerste opdracht binnenkreeg, dacht ik: dit is wel een leuk bijbaantje. Dat bijbaantje werd zijn werk. ‘Ik sta ingeschreven bij Dune Agency, dat in Nederland is gevestigd. Ze sturen mij overal naartoe. Zoals naar Model Genesis in Hong Kong en Guangzhou, Models Office in Brussel en Eye Models in Parijs.’ Het is allemaal heel afwisselend.

 ‘Modellenwerk bestaat niet alleen uit fotomodel zijn. Het gaat ook om films, televisie-reclames, fashion shows, castings, interviews, fittings, showrooms en andere publieke activiteiten.’ Mist hij nooit het thuisfront? ‘Ik ben erg gehecht aan mijn vrienden en familie in Nederland. Ik kijk altijd weer naar ze uit als ik richting huis ga. Aan de andere kant kan ik het prima vinden met de collega’s waarmee ik werk.’ Verbaas geniet van iedere minuut.

‘Het is geweldig dat ik momenteel kan leven van het modellenwerk. Het is superleuk en het geeft mij de kans overal naartoe te reizen. Naast hard werken, moet je actief zijn in het uitgaansleven. Daar doe je contacten op met klanten. Ik heb zo al heel wat opdrachten gekregen.’ Wensen zijn er nog te over. ‘Als speler van de D1 van FC Lisse ben ik al een keer in Tokyo in Japan geweest. Graag kom ik er nog een keer terug. Ik zou ook graag willen werken in Bangkok (Thailand, red.), Singapore, Sydney (Australië, red.) en Manila (Filipijnen). Om het als model echt te maken, moet je geweest zijn in Milaan en New York.’