Opnieuw babbeltrucs in Lisse en Hillegom

Opnieuw babbeltrucs in Lisse en Hillegom

LISSE - De laatste tijd neemt het aantal babbeltrucs weer toe. Dat stelt de politie, die burgers oproept direct 112 te bellen als een niet vertrouwd persoon aan de deur een dienst aanbiedt en dan een signalement door te geven.

LISSE – De laatste tijd neemt het aantal babbeltrucs weer toe. Dat stelt de politie, die burgers oproept direct 112 te bellen als een niet vertrouwd persoon aan de deur een dienst aanbiedt en dan een signalement door te geven.

Een bewoonster van een seniorenappartementencomplex aan de Nassaustraat werd maandag 30 januari omstreeks 18.30 uur geconfronteerd met een vrouw aan haar voordeur. Zij gaf te kennen van de thuiszorg te zijn en een prik te komen geven. Aangezien de bewoonster niet van thuiszorg gebruikmaakt, was zij direct argwanend en werkte ze de bezoekster de deur uit.

Slachtoffer

Diezelfde avond, tussen 19.30 en 20.00 uur, werd een oudere dame slachtoffer van dezelfde babbeltruc in appartementencomplex Groot Veenenburg in Hillegom. Een vrouw vertelde daar, dat ze voor de huisarts bloed moest prikken. Op die manier kwam ze echt binnen. Het beoogde slachtoffer werd continu afgeleid. Een tweede persoon zag kans de woning ongezien te betreden en te doorzoeken. Recentelijk had op de Maartensheem in Hillegom een dergelijke babbeltruc plaats. Het signalement van de verdachte luidt: mogelijk licht getint, zwart lang haar, rond de 1.60 meter, tussen 30 en 40 jaar, gebrekkig Nederlands sprekend. Over de tweede persoon, vermoedelijk een man, is geen in- formatie bekend.

„Een babbeltruc is een manier om bij woningen van met name senioren binnen te komen en persoonlijke eigendommen weg te nemen”, bericht de politie. „Informeer (groot)ouder(s) over dit fenomeen en geef mee dat ze niet zomaar de deur open moeten doen. Bedrijven die diensten verlenen, geven aan dat ze langskomen.” Wie getuige was van een babbeltruc kan 0900-8844 bellen. De zaak in de Nassaustraat is bekend onder registratienummer 20170 29293, die van Groot Veenenburg onder 2017029353.

Fotoverslag