Speciale keuringen tulpen bij Lenteflora

Speciale keuringen tulpen bij Lenteflora

LISSE - Stichting Nederlands Kampioenschap (NK) Tulpen Keuren organiseert een keuring voor de Lenteflora. Bezoekers aan deze tentoonstelling mogen vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 februari tussen 11.00 en 16.00 uur hun oordeel geven over de kwaliteit van drie potten tulpen. De winnaar(s) krijgen een slagroomtaart.

LISSE – Stichting Nederlands Kampioenschap (NK) Tulpen Keuren organiseert een keuring voor de Lenteflora. Bezoekers aan deze tentoonstelling mogen vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 februari tussen 11.00 en 16.00 uur hun oordeel geven over de kwaliteit van drie potten tulpen. De winnaar(s) krijgen een slagroomtaart.

Elders in het kassencomplex op de locatie van Praktijkonderzoek Plant en Om- geving (PPO) en Hobaho (Prof. van Slogterenweg 2) kunnen vakgenoten deelnemen aan een keuring die kan meetellen voor deelname aan het NK Tulpen Keuren dat vrijdag 24 maart wordt gehouden in het Willem Alexander Paviljoen van Internationale Bloemententoonstelling Keukenhof. Zij kunnen zaterdag 18, zondag 19 en maandag 20 februari terecht. Deelnemers en deelneemsters met goede scores maken kans op een wildcard voor de nationale titelstrijd. De 65 beste keurders bij de junioren en senioren strijden daarbij om de hoofdprijzen. Ook op Keukenhof kunnen bezoekers aan dit spel meedoen. Onder begeleiding van onder anderen leerlingen van Fioretti College Lisse belooft dit weer een spektakel te worden. Immers, in 2016 deden meer dan duizend belangstellenden uit meer dan vijftig landen mee. De winnaars ontvangen een bloembollenpakket.