Topprestaties op Ter Specke Bokaal

Topprestaties op Ter Specke Bokaal
De winnaars van de Ter Specke Bokaal: Mart ten Berge en Nadine Visser. - Foto’s: Marcel van den Bos

LISSE - Meerkampster Nadine Visser en speerwerper Mart ten Berg wonnen de Ter Specke Bokaal. Respectievelijk voor 13,09 seconden over 100 meter horden en 78.46 meter bij het speerwerpen, de vijfde prestatie aller tijden. De 35ste editie werd zaterdag 13 mei gehouden op de accommodatie van atletiekvereniging De Spartaan in Sportpark Ter Specke.

LISSE – Meerkampster Nadine Visser en speerwerper Mart ten Berg wonnen de Ter Specke Bokaal. Respectievelijk voor 13,09 seconden over 100 meter horden en 78.46 meter bij het speerwerpen, de vijfde prestatie aller tijden. De 35ste editie werd zaterdag 13 mei gehouden op de accommodatie van atletiekvereniging De Spartaan in Sportpark Ter Specke.

Op het programma van deze officieuze opening van het outdoorseizoen stonden naast bekende onderdelen de traditionele incourante afstanden 150, 300 en 1000 meter. De kortste van die drie was een prooi voor nationaal topsprinter Solomon Bockarie, die 15,54 seconden liet noteren. Er waren meer aansprekende prestaties. Anouk Vetter toonde zich in vorm bij het kogelstoten met 16.00 meter. Polsstokspringer Rutger Koppelaar kampte met de wisselende weersomstandigheden, maar realiseerde desondanks een hoogte van 5.50 meter. „Onze trouwe deelnemer Erik Cadee wierp de discus naar 59.31 meter”, stelde de organisatie met gepaste trots. „En speerwerpster Lisanne Schol wierp 56.89 meter.” Visser was de tevens de beste bij het verspringen: 6.10 meter. Zij vond de Ter Specke Bokaal ’een mooie gelegenheid op weer wat wedstrijdritme op te doen’. Eilidh Doyle, de Britse olympische atlete, was oppermachtig op de 400 meter horden, waarvoor ze 56,23 seconden verbruikte. Ten Berge sprak zijn vreugde uit over het feit dat hij wordt opgenomen in de galerij der winnaars. Alle uitslagen van het evenement staan op www.atletiek.nu (/wedstrijd/uitslagen/10598).