Waardepunten steun voor voedselbanken

Waardepunten steun voor voedselbanken
Voorjaarsactie. - Foto: pr

LISSE - Bij Jumbo Lisse (Vivaldistraat 13) en Albert Heijn Lisse (Blokhuis 67) zijn waardepunten van Douwe Egberts (DE) in te leveren ten bate van onder meer Voedselbank Lisse in Kerkelijk Centrum Poelpolder (Vivaldistraat 6).

LISSE – Bij Jumbo Lisse (Vivaldistraat 13) en Albert Heijn Lisse (Blokhuis 67) zijn waardepunten van Douwe Egberts (DE) in te leveren ten bate van onder meer Voedselbank Lisse in Kerkelijk Centrum Poelpolder (Vivaldistraat 6).

Dankzij dit initiatief van Lionsclub Bollenstreek, dat loop sinds 1 februari, worden de verzamelde waardepunten door DE met een bonus van 15 procent vermeerderd. Het geheel is bestemd voor pakken koffie, die naar de plaatselijke voedselbanken gaan. „Ondanks het feit dat de economie weer aantrekt, leven in de Bollenstreek nog veel mensen onder de armoedegrens”, stelt Cees Pronk van Lionsclub Bollenstreek. „Deze streekgenoten komen in aanmerking voor voedselpakketten. Koffie bederft niet en wordt zelden aangeboden door de supermarkten. Als je van 40,00 euro per week moet rondkomen, is een pak koffie vaak te duur. Mede namens de voedselbanken rekenen wij erop weer een grote hoeveelheid Douwe Egberts-waardepunten op te halen.” Die zijn deze maand ook in te leveren bij de supermarkten in Hillegom (Jumbo, Plus, DekaMarkt, Albert Heijn), Noordwijkerhout (Albert Heijn), Sassenheim (Albert Heijn), Voorhout (Plus, Albert Heijn) en Warmond (Albert Heijn).